Slechtst 29% belegt bewust duurzaam

Bron
ING

Ondanks de groeiende aandacht voor duurzaamheid houdt meer dan de helft (51%) van de beleggers hiermee geen rekening in hun aandelenpakket. Bijna 1 op de 3 beleggers (29%) zegt wel bewust duurzaam te beleggen. 20% is geïnteresseerd in duurzaam beleggen en van plan dit te doen, maar heeft nog geen actie ondernomen. Dit blijkt uit de nieuwe editie van de ING BeleggersBarometer (juli 2023).

Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “Dat is jammer. Niet alleen vanuit maatschappelijk perspectief, maar ook vanuit rendementsperspectief. De wereldwijde duurzame index doet het dit jaar ruim 3% beter dan de normale index.”

Vorige maand stond de barometer op 114 punten, deze daalt in juli met 1 punt naar 113. Het oordeel van beleggers over de algemene economische situatie in Nederland van de afgelopen drie maanden is iets positiever dan vorige maand.

Het oordeel van beleggers over de waarde van hun eigen beleggingsportefeuille in het afgelopen jaar is deze maand positiever dan in juni. Meer beleggers melden dat hun portefeuille in waarde is gestegen, 45% in juni naar 51% deze maand. Een kleinere groep van 17% geeft aan dat de waarde van hun portefeuille gelijk is gebleven, een lichte daling van 1% ten opzichte van de vorige maand. Tegelijkertijd is er een significante daling in de groep beleggers die een waardevermindering van hun portefeuille rapporteren, van 36% naar 30%. Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “De toename van het beleggersvertrouwen is niet zo gek. Bijna ongemerkt staan de beurzen dit jaar wereldwijd al een dikke tien procent in de plus.”

Share Button