Essentiële onderdelen voor het inrichten van een parkeerplaats

Het inrichten van een parking of bedrijfsterrein lijkt op het eerste gezicht misschien makkelijk, maar niets is minder waar. Er komt meer expertise en materiaal bij kijken dan de meeste mensen zullen denken. Dat eerste, expertise, dat komt met tijd, inzicht en ervaring. Het tweede, materiaal, daar gaan we het in dit blogartikel over hebben. Want welke onderdelen zijn nou echt essentieel voor het inrichten van een parkeerplaats?

Verkeersborden

Niet alleen op de weg zijn verkeersborden essentieel om verkeer in goede banen te leiden. Ook op een parkeerplaats of bedrijfsterrein zorgen de juiste borden ervoor dat er geen opstoppingen ontstaan en dat auto’s op de juiste plek komen te staan. Wil je bepaalde plekken reserveren voor de directie, bijvoorbeeld? Daar is een bordje voor. Of wil je voorkomen dat men in beide richtingen over het terrein gaat rijden? Ook daar is een bordje voor.

Slagboom

De slagboom is misschien wel een van de meest voor de hand liggende onderdelen van een parkeerterrein. Met een slagboom zorg je ervoor dat alleen met toestemming het parkeerterrein kunnen betreden. Maar een slagboom reguleert ook de doorstroom van voertuigen bij drukte of buiten openingstijden.

Drempels

Veel mensen hebben de neiging wat harder te rijden op een parkeerterrein als ze laat zijn, of als ze net een laatste plekje zien vrijkomen. Maar hoge snelheden op een parkeerterrein kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Om de veiligheid van mensen en voertuigen op het terrein te waarborgen, kunnen drempels geïnstalleerd worden. Een stevige drempel maakt rijden op hoge snelheden oncomfortabel, waardoor iedereen netjes rustig over het terrein blijft rijden.

Markeringen

Markeringen zijn misschien wel het meest belangrijke onderdeel van een parking. Zonder markeringen zijn er immers geen parkeervakken. Door te kiezen voor de juiste afmetingen en inrichting van de parkeervakken, kun je het terrein optimaal inrichten. Zo zorg je er niet alleen voor dat er voldoende parkeerplekken zijn, maar ook dat de parkeerplekken makkelijk te gebruiken zijn en er geen opstoppingen ontstaan.

Share Button