De beste, duurzame ideeën voor zakelijke relatiegeschenken

Het geven van relatiegeschenken aan collega’s of zakenpartners is een goede manier om je waardering te laten zien, of, in geval van zakenpartners of klanten, om ze te herinneren aan jouw bedrijf en dus ook om weer meer te kunnen verkopen. Helaas zijn veel relatiegeschenken niet bepaald duurzaam, waardoor het een zware druk op het milieu legt. Met deze relatiegeschenken is dit niet het geval. Zo kun je wat leuks geven, zodat mensen herinnerd worden aan jouw bedrijf en kun je tegelijkertijd laten zien dat je ook om het milieu geeft.

Laat duurzame pennen bedrukken

De eerste optie voor een duurzaam relatiegeschenk is een bedrukte pen van gerecycled materiaal. Pennen bedrukken is een goede optie wanneer je een praktisch cadeau wilt geven: een pen komt eigenlijk bij iedereen wel van pas. Pennen zijn veelal gemaakt van plastic, maar tegenwoordig kun je ook pennen van gerecycled plastic of bamboe laten bedrukken met jouw bedrijfslogo. Doordat de pennen van duurzaam materiaal zijn, kun je een praktisch en milieuvriendelijk cadeau geven, waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt. Dankzij je bedrijfslogo worden de klanten en zakelijke relaties ook nog eens herinnert aan jouw bedrijf, elke keer dat ze de pen gebruiken.

Een herbruikbare drinkfles of koffiemok

Tegenwoordig worden wegwerpflessen en -bekers steeds minder gebruikt. Dit betekent dat juist herbruikbare flessen en mokken in opkomst zijn. Deze flessen en mokken zijn veelal gemaakt van roestvrij staal, glas, bamboe, of gerecycled plastic. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bedrukte Doppers van greengiving.nl. Deze zijn bedrukt met jouw logo of bedrijfsnaam. Doordat herbruikbare flessen erg lang meegaan, wordt de ontvanger ervan dus lange tijd herinnerd aan jouw bedrijf. Een handige en relatief goedkope marketingtechniek dus!

Een handige tas van duurzaam katoen

Plastic tassen: je ziet ze tegenwoordig bijna nergens meer. Hier kun je dan ook goed op inspelen door jouw klanten en zakelijke relaties te voorzien van een bedrukte tas van duurzaam katoen. Deze tassen gaan jarenlang mee en kunnen gebruikt worden voor het boodschappen doen of wanneer de ontvanger naar werk of de sportschool gaat. Het voordeel van een tas met een groot logo erop, is dat niet alleen de ontvanger wordt herinnerd aan jouw bedrijf, maar dat jouw bedrijf ook zichtbaar wordt voor de omgeving.

Een plantenpakketje voor meer groen

De laatste duurzame optie is om een leuk pakketje met bloemzaadjes te geven. Zo moedig je de ontvanger aan om zelf wat biodiversiteit te creëren door bloemen te planten en kun je laten zien dat je geeft om de natuur. Door er een kaartje bij te doen met jouw logo en daarbij een kleine uitleg over hoe je de zaadjes moet planten en verzorgen, kun je dit cadeau aan jouw bedrijf linken.

Share Button