BNP Paribas AM: Duurzaam beleggen de maat kunnen nemen

In een nieuwe video van BNP Paribas Asset Management legt Jane Ambachtsheer, wereldwijd hoofd duurzaamheid bij BNP Paribas Asset Management, uit hoe cruciaal betrouwbare metingen en rapportage is voor duurzaam beleggen.

Een van de belangrijkste uitdagingen voor de duurzame beleggingssector is om op betrouwbare en zinvolle wijze aan beleggers te kunnen rapporteren over de ecologische, sociale en bestuursaspecten (ESG) van beleggingsportefeuilles, legt Jane Ambachtsheer, wereldwijd hoofd duurzaamheid bij BNP Paribas Asset Management, in deze video uit.

Betrouwbare en betekenisvolle rapportage vraagt om hoogwaardige data. Het vereist ook meer – en zelfs verplichte – publicatie, en transparantie, door emittenten over kwesties als ESG-integratie en het gebruik van ESG-onderzoek om verantwoorde beleggingsbeslissingen te nemen.

Een ander aandachtsgebied is impactbeleggen Er is behoefte aan maatstaven om de samenhang tussen beleggingsportefeuilles en hun bijdrage aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te meten en te rapporteren.

Naast het bekendmaken van de carbon footprint van portefeuilles is er behoefte aan duidelijkheid over het aandeel groene (klimaatoplossingen) of bruine (klimaatproblemen) activa in portefeuilles.

Weer een volgende stap is het rapporteren over de “temperatuurafstemming” van portefeuilles. Dit is een score die laat zien of portefeuilles zijn afgestemd op de doelen voor de opwarming van de aarde van het klimaatakkoord van Parijs die de stijging van de temperatuur op aarde beperken tot ver onder de 2 graden Celsius, en bij voorkeur tot 1.5C.

Als future maker is BNP Paribas Asset Management van mening dat meten en rapporteren een cruciaal onderdeel is van duurzaam beleggen“, concludeert Jane Ambachtsheer.

Bron: FondsNieuws.nl (met toestemming BNP Paribas AM)

Share Button