Evi’s verantwoorde visie

Gisteren was het de ‘Dag van de Duurzaamheid’. Ook Evi draagt haar steentje bij aan een betere wereld voor mens, milieu en maatschappij. Dit doet ze door bij haar beleggingen verder te kijken dan alleen rendement.

Hoe verantwoord is de portefeuille van Evi?

Bedrijven waar Evi in belegt, worden getoetst op hun duurzame impact. Daar komt een zogeheten ESG-score uit. Hoe beter deze score hoe verantwoorder het bedrijf onderneemt. Deze scores lopen van AAA voor de absolute koplopers tot CCC voor de verre achterblijvers. Bedrijven met een BBB of hoger voldoen aan de ESG-criteria.

Binnen de portefeuille van Evi heeft ongeveer 75% van de bedrijven een score van BBB of hoger. Dat is een heel mooie score. Wij zetten ons iedere dag in om die score te verhogen. Dit doen we onder meer door in gesprek te gaan met bedrijven die zich niet aan de regels houden. Gelukkig hebben deze gesprekken zin. Door om de tafel te gaan hebben we bij meerdere bedrijven een positieve impact kunnen leveren.

Hebben de gesprekken geen resultaat? Dan sluit Evi deze bedrijven uit. Dit doen we op voorhand bij ondernemingen in de wapen- en tabaksindustrie.

Aan de hand van onderstaande animatie krijgt u in een vogelvlucht een update van de belangrijkste beleggingsontwikkelingen in de wereld. Onderstaande video laat meer zien over de visie van Evi over verantwoord beleggen.

Evi Verantwoord Beleggen from Van Lanschot on Vimeo.

Justdiggit

Justdiggit herstelt landschappen in verschillende Afrikaanse landen. In deze droge gebieden is de bodem gedegradeerd en kan regenwater niet meer in de grond trekken. Het verdampt of het veroorzaakt erosie en overstromingen. Zo spoelt de overgebleven vruchtbare grond weg. Doordat de vegetatie verloren gaat, kunnen er minder wolken ontstaan en warmt de atmosfeer op. Deze vicieuze cirkel van erosie, overstromingen, extreme droogte en verdere landdegradatie wil Justdiggit doorbreken.

Door de samenwerking met Justdiggit bouwt een Evi-klant naast het normale rendement ook een eco-rendement op. Iedere klant vertegenwoordigt 1445m2 grond in Kenia die wordt vergroend. Samen met onze klanten kunnen we dit eco-rendement alleen maar vergroten.

Share Button