19de Nationaal Sustainability Congres: People, Planet, Progress!?

19de Nationaal Sustainability Congres: People, Planet, Progress!?

Wanneer

07/11/2019    
09:00 - 17:30

Waar

Congrescentrum 1931
Oude Engelenseweg 1, 's-Hertogenbosch, 5222 AA

“People, Planet… Progress!?”

Hét thema van de 2019-editie van het jaarlijks grootste duurzaamheidscongres.

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat duurzaamheidsgoeroe John Elkington de ‘Triple Bottom Line” – People, Planet, Profit“ bedacht. Duurzaamheid vraagt om een holistische en integrale kijk, waarbij een rechtvaardige, eerlijke en inclusieve wereld centraal staat. Diverse bedrijven zijn hier volop mee bezig. Toch neemt de dreiging voor het klimaat en onze planeet alleen maar toe. Watervoorraden, oceanen, bossen, bodems en biodiversiteit moeten het ontgelden. Ook worden nog steeds op grote schaal mensenrechten geschonden.

Door als organisatie niet alleen gericht te zijn op het verminderen van je negatieve footprint, maar ook op het vergroten van je positieve maatschappelijke bijdrage, maak je impact. Het – al dan niet ‘purpose’ gedreven – maken van maatschappelijke impact is de kern van duurzaam ondernemen anno 2019. Deze economische, sociale en milieu-impact wordt ook steeds vaker meetbaar gemaakt, zoals te lezen is in jaarverslagen en publicaties van bedrijven. Maar is er daadwerkelijke verbetering voor mens en planeet? NGO’s leggen bijna dagelijks de vinger op de zere plek of schieten gaten in ‘mooie’ verhalen. Ze vragen om milieuschade ‘te beprijzen’ en om scherpere wettelijke grenzen te stellen aan productie-omstandigheden.

De grote vraag is: gaan we in 2030 de Sustainable Development Goals waarmaken? Of is er vooral sprake van ‘SDG-washing’? Hoe kan in onderlinge samenwerking progressie gemaakt worden en systeemverandering realiteit worden? Hoe kan lange termijn waardecreatie het korte termijn denken overwinnen? Hét thema van de 19de editie van het Nationaal Sustainability Congres!

Tot de sprekers behoren onder meer:

Geraldine Leegwater – ABP
Voorzitter Beleggingscommissie

Hans Stegeman – Triodos IM
Head of Research & Investment Strategy

Hans Mommaas
Directeur Planbureau voor de Leefomgeving

Ik ben erbij!

 

Share Button