LIVECAST ‘Groen doen met mijn pensioen’. Hoeveel invloed heb ik op de investeringen met mijn pensioengeld?

LIVECAST 'Groen doen met mijn pensioen'. Hoeveel invloed heb ik op de investeringen met mijn pensioengeld?

Wanneer

31/03/2021    
20:30 - 21:00

Waar

Webinar
nvt, Online

Tijdens deze LIVECAST hebben we het over de invloed die je als burger hebt op de investeringen die jouw pensioenfonds voor jou doet. Als werknemer ben je vaak verplicht verzekerd bij het pensioenfonds van de branche of sector. Veel pensioenfondsen investeren in fossiele brandstoffen en wapens en dragen op die manier niet bij aan een duurzame wereld. Als individu kun je je eigen bank kiezen, maar vaak niet je pensioen. Kun je als verzekerde zelf invloed uitoefenen op waar jouw pensioengeld naar toe gaat? Of moet dit meer gereguleerd worden? Hoe zorgen we ervoor dat ons pensioengeld bijdraagt aan een betere wereld?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma’s uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST.

Met in dit programma onder anderen

  • Rens van Tilburg is directeur van Sustainable Finance Lab. In dit programma reflecteert hij op wat duurzaam investeren eigenlijk is. Klopt het hoe we dat nu doen in de pensioensector, of zijn er betere manieren?
  • Mark van Baal is oprichter van Follow this. Hij vertegenwoordigt als CEO meer dan 5700 aandeelhouders die een duurzame koers voor de olie-industrie voor ogen hebben.
  • Nienke de Graaf werkt bij de Gemeente Amsterdam en zet zich in voor Schoon Pensioen: een groep ambtenaren die pensioenfonds ABP oproept niet langer pensioengeld te investeren in kolen, olie en gas.
  • Liset Meddens is directeur van Fossielvrij NL. Ze was betrokken bij de start van de wereldwijd succesvolle “divestment-beweging” vanaf 2013 en zorgde dat deze voet aan de grond kreeg in Nederland.
  • Piet Klop is werkzaam bij PGGM als adviseur verantwoord beleggen. Hij adviseert dagelijks over hoe PGGM duurzamer kan beleggen zonder verlies van rendement.

Aanmelden/livecast

Share Button
Kaart niet beschikbaar