Masterclass: Impact beleggen & invoering VN-doelen

Masterclass: Impact beleggen & invoering VN-doelen

Wanneer

17/05/2017    
12:00 - 16:30

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam, Netherlands, 1019 HC
Asset managers, pensioenfondsen en banken zoeken in hun duurzame beleggingsbeleid steeds vaker aansluiting bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Op 17 mei organiseert Fondsnieuws een masterclass waarbij de impact van deze doelstellingen op de beleggingen centraal staat.
De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien ambitieuze doelstellingen op het gebied van onder andere klimaat, armoede, gezondheidszorg en onderwijs. Om ze voor 2030 te realiseren, zijn grote investeringen nodig. Veel financiële instellingen hebben daarom toegezegd deze doelen te ondersteunen.

Tijdens de masterclass wordt onder meer ingegaan op de vraag hoe je een portefeuille inricht die al deze doelstellingen meeneemt en hoe je de impact van deze beleggingen kunt meten. Ook komt de vraag aan de orde hoe je met een passieve strategie deze doelstellingen kunt realiseren.

Frank Elderson, directielid van De Nederlandsche Bank, zal zijn visie op de implementatie van de VN-doelen in het beleggingsbeleid van pensioenfondsen (en pensioenbeleggers) in een key note toelichten.

De bijeenkomst vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en staat onder leiding van voormalig VBDO-voorman Giuseppe van der Helm.

Het programma is als volgt:

12.00 uur Inloop, registratie en lunch

13.00 uur Welkomstwoord door Giuseppe van der Helm

13.05 uur Key note spreker Frank Elderson, directielid DNB (onder voorbehoud)

13.25 uur Martijn Oosterwoud, Senior Capability Manager van UBS Asset Management, over impactbeleggen voor de lange termijn, het meten daarvan, en het implementeren van de SDG’s.

13.45 uur Raymond Hiltrop, beheerder van Triodos Multi Impact Fund, over beleggen in een breed scala van sectoren die de transitie naar een duurzamere samenleving stimuleren. De gebruikte indicatoren om de impact te meten zijn in lijn met de SDG’s.

14.05 uur Kort debat olv dagvoorzitter met spreker

14.20 uur Pauze

14.45 uur  Key note spreker (wordt aangekondigd)

15.00 uur Julia Kochetygova, Senior ESG Research Analyst van Northern Trust Asset Management, over verantwoord passief beleggen in verschillende beleggingscategorieën met maximale impact en oog voor de SDG’s.

15.20 uur Gareth Davies, Head of Responsable Investments Solutions van Columbia Threadneedle, over beleggen in social bonds en hoe de strategie aansluit bij de SDG’s.

15.40 uur Afrondend debat

16.00 uur Borrel

De masterclass is bestemd voor private bankers, vermogensbeheerders, institutionele beleggers, gatekeepers en consultants.

Aanmelding is gratis, maar afhankelijk van de instemming van Fondsnieuws en de sponsorende partijen en kan via deze deze link.

Share Button