Petrol Dollars for a Different Engine

Petrol Dollars for a Different Engine

Wanneer

21/02/2020    
20:00 - 22:00

Waar

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam, Netherlands, 1019 HC

Kun je duurzaam beleggen en investeren in het huidige kapitalistische systeem? Een avond met filmmaker Eline Hesse en andere gasten.

Toen Eline Hesse van haar gepensioneerde vader John, die manager bij Royal Dutch Shell was, aandelen van onder andere Shell en McDonalds kreeg, wilde ze deze anders investeren dan hij dat deed. ‘Petrol Dollars for a Different Engine’ is de film die Eline samen met filmmaker Robin Vogel maakte over de zoektocht naar het duurzaam herinvesteren van het geld, om zo de wereldwijde klimaatcrisis tegen te gaan, in plaats van eraan bij te dragen. Het werd een heel persoonlijke documentaire, waarin duidelijk wordt hoe moeilijk het is om duurzame idealen na te jagen in de vaak ondoorgrondelijke beleggingswereld.

Met in dit programma onder anderen

  • Eline Hesse, Filmmaker, duurzame investeerder
  • Andrea Palmer, Product Specialist Triodos Bank, Founder and President Net Impact
  • John Hesse, Voormalig Shell-manager
  • Wouter van Leusen, Onafhankelijk financieel adviseur en coach bij Financieel Bewust Zijn, Partner bij Stan&Wende

Kun je überhaupt duurzaam investeren binnen het huidige kapitalistische systeem? We spreken in dit programma met verschillende gasten uit onder andere de financiële sector om te onderzoeken welke mogelijkheden tot duurzaam investeren er zijn en anderen te inspireren hun ‘petrol dollars’ ook ‘for a different engine’ in te zetten.

Aan de hand van drie fragmenten uit de film, gaan we in gesprek over het huidige systeem, hoe te breken met dat systeem en Eline’s keuzes.

Meer informatie/aanmelden

Share Button