SFL webinar “Er is genoeg geld maar we gebruiken het verkeerd”

SFL webinar "Er is genoeg geld maar we gebruiken het verkeerd"

Wanneer

11/09/2020    
18:30 - 19:30

Waar

Webinar
nvt, Online

Het Sustainable Finance Lab (SFL) organiseert vlak voor Prinsjesdag, op vrijdag 11 september a.s, een Webinar met als thema “Er is genoeg geld maar we gebruiken het verkeerd”. Onder leiding van Jeroen Smit presenteren we het nieuwste boek van SFL lid Prof. Dirk Bezemer “Een land van kleine buffers”.

 
Dirk Bezemer gaat in gesprek met Barbara Baarsma, hoogleraar toegepaste economie en directievoorzitter Rabobank Amsterdam en Jasper Lukkezen, hoofdredacteur van ESB over hoe de Nederlandse economie sterker uit de corona crisis kan komen en wat de politiek daartoe moet doen.

In dit boek wordt het kleine-bufferkapitalisme van vlak voor de Grote Lockdown op heterdaad betrapt. Financiële vermogens groeien er ten koste van innovatie, veerkracht en draagvlak. De staatsschuld moet altijd maar lager en er hoopt zich geld op bij aandeelhouders, bij de staat, en in de internationale financiële markten. Dit alles ten koste van lonen, financiële buffers bij huishoudens en onze leefomgeving.
Dit kan beter. De besteedbare inkomens kunnen hoger, de huizenprijzen stabieler, de verduurzaming sneller. De plannen om Nederland anders in te richten liggen klaar.. We moeten het alleen nog doen.

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van o.a. De Prooi over ABN AMRO en het Grote Gevecht over Paul Polman en Unilever.

Dirk Bezemer is hoogleraar Economie van de Internationale Financiële Ontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Barbara Baarsma is hoogleraar Toegepaste Economie aan de Universiteit van Amsterdam en directievoorzitter Rabobank Amsterdam.

Jasper Lukkezen is universitair docent aan de Utrecht School of Economics en hoofdredacteur ESB

Het SFL Webinar “Er is genoeg geld maar we gebruiken het verkeerd” wordt live uitgezonden op vanuit Pakhuis de Zwijger
Gratis aanmelden kan via https://dezwijger.nl/programma/boekpresentatie-een-land-van-kleine-buffers

Share Button
Kaart niet beschikbaar