SFL-webinar ‘Hoe betalen we de energietransitie?’

SFL-webinar 'Hoe betalen we de energietransitie?'

Wanneer

23/06/2021    
16:00 - 17:00

Waar

Webinar
nvt, Online

Op woensdag 23 juni van 16.00 tot 17.00 organiseert het Sustainable Finance Lab (SFL) een webinar vanuit Pakhuis de Zwijger over de policy paper ‘Financiering van de energietransitie’ van SFL-associate Friedemann Polzin en SFL-lid en hoogleraar Mark Sanders. Hierin trekken zij lessen voor Nederland op basis van hun vierjarige Europese onderzoeksproject.

In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, laten Mark en Friedemann zien dat er geld genoeg is om de energietransitie te financieren. Hoewel de overheid door middel van beprijzing, regulering en als regisseur een onmisbare rol speelt bij de energietransitie kan de financiële sector zelf ook de energietransitie de komende jaren flink versnellen. Wat daarvoor nodig is, is de juiste kennis en durf bij investeerders.

Het onderzoek van Friedemann en Mark biedt hiervoor duidelijke aanknopingspunten. Ze bepleiten dat InvestNL zich opstelt als een echte publieke durfkapitalist, waarvan de grootste opbrengsten liggen in het ontwikkelen van nieuwe inzichten over hoe de transitie te financieren. De hierdoor dalende financieringskosten kunnen een flinke versnelling teweegbrengen. Ook kunnen de pensioenfondsen meer betrokken worden door kleinschalige en innovatieve investeringen te bundelen.

Op 23 juni gaan Friedemann en Mark hierover in gesprek met Wouter Bos, CEO van InvestNL, durfinvesteerder van het eerste uur van de energietransitie René Savelsberg van SET Ventures en Nienke Vledder die als een van de weinigen pensioenfondsen hoog risico investeringen doet bij APG. SF-directeur Rens van Tilburg modereert de sessie.

Om mee te kunnen spreken is het belangrijk je van tevoren aan te melden. Dat kan via: https://dezwijger.nl/programma/hoe-betalen-we-de-energietransitie

Share Button
Kaart niet beschikbaar