VBDO & WNF-NL introduceren: de VN Net-Zero Asset Owner Alliance

VBDO & WNF-NL introduceren: de VN Net-Zero Asset Owner Alliance

Wanneer

10/11/2020    
09:15 - 10:30

Waar

Webinar
nvt, Online

NB. Dit webinar is bedoeld voor professionals uit de financiële sector. De voertaal van het webinar is Engels.

De wetenschap eist dat we ons blijven concentreren op een maximale opwarming van 1,5 graden (t.o.v. pre-industriële waarden). Die eis komt voort vanuit de noodzaak tot het beschermen van het leven op onze planeet en het mitigeren van klimaatrisico’s, maar het biedt ook zeker kansen.

De door de VN geïnitieerde Net-Zero Asset Owner Alliance (NZAOA) is een ambitieuze groep van asset owners. De alliantie heeft een publieke toezegging gedaan voor het transformeren van investeringsportefeuilles naar een Net-Zero-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050. De alliantie zal zich het komende jaar versterken met nieuwe asset owners en haar boodschap kracht bijzetten op de COP26 in Glasgow.

Dit webinar is specifiek bedoeld voor medewerkers van banken, verzekeraars en pensioenfondsen – en hun vermogensbeheerders – met als doel het het verstrekken van informatie over deze nieuwe alliantie en het starten van gesprekken met de huidige ondertekenaars.

Programma

09:15 – 09:20: VBDO introduction

09:20 – 09:35: The NZAOA explained and how she adds value for asset owners | Elke Pfeiffer, UNEP FI

09:35 – 09:40: Q&A with Elke

09:40 – 09:55: Why join? | Marcus Bruns, Nordic Head of Sustainability bij Storebrand – ondertekenaar van de Net-Zero Asset Owner Alliance.

09:55 – 10:00: Q&A with Marcus

10:00 – 10:30: Discussion

Wilt u alvast meer weten over de Net-Zero Asset Owner Alliance? Lees hier de brochure die gemaakt is door UNEP FI en UNPRI.
Na registratie ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Uiterlijk een aantal dagen voor aanvang van het event sturen wij u een e-mail met daarin de videolink naar het webinar.

Vragen ter voorbereiding

Voor het zo goed mogelijk afstemmen van het webinar op uw vragen en wensen, verzoek ik u vast om deze vragenlijst (3 min) in te vullen.

Aanmelden

Share Button
Kaart niet beschikbaar