Live uitzending ‘Klimaatverandering, klimaatrisico en energietransitie’

Live uitzending 'Klimaatverandering, klimaatrisico en energietransitie'

Wanneer

26/10/2020    
13:30 - 17:20

Waar

Webinar
nvt, Online

Klimaatverandering, Klimaatrisico en Energietransitie spelen binnen de beleggingsportefeuille een steeds belangrijkere rol. Als bestuurder wordt u geacht richting te geven aan de beleggingen. Er wordt van u verlangd dat u relevante vragen kunt stellen en dat u grip heeft op het risicoprofiel van de beleggingsportefeuille. Ons streven is om u in deze bijeenkomst praktische handvatten te bieden ten aanzien van een aantal relevante vragen:

  • Hoe integreer je als pensioenfonds klimaatgerelateerde risico’s in de governance, het risicomanagement en je rapportages?
  • Op welke wijze ontwikkel je als pensioenfonds kennis over duurzaamheidsrisico’s?
  • Hoe verbeter je de beschikbaarheid van data?
  • Moet je als pensioenfonds een beleggingsbeleid voor klimaatverandering ontwikkelen?
  • Hoe ga je om met fysieke risico’s van klimaatverandering in de beleggingsportefeuille? Welke sectoren zijn het meest gevoelig voor klimaatverandering?

Op maandagmiddag 26 oktober van 13.30 tot 17.20 uur zullen diverse experts op deze vragen ingaan onder leiding van dagvoorzitter Jeroen van der Put, Bestuurder, Adviseur bij diverse pensioenfondsen en Voorzitter van de Commissie Risicomanagement van de Pensioenfederatie.

Daarnaast zal bekend gemaakt worden welk Nederlands pensioenfonds het beste scoort op het gebied van het verantwoord beleggingsbeleid. Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland. VBDO Directeur Angélique Laskewitz zal ingaan op belangrijke ontwikkelingen en conclusies uit de Benchmark Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen 2020 en de winnaar op feestelijke wijze bekendmaken.

Meer informatie/aanmelden

Share Button
Kaart niet beschikbaar