Webinar – EU Taxonomie: eisen aankopen en bezitten van woningen en andere gebouwen

Webinar - EU Taxonomie: eisen aankopen en bezitten van woningen en andere gebouwen

Wanneer

31/03/2022    
10:00 - 11:30

Waar

Webinar
nvt, Online

Wat betekent de EU Taxonomie voor aankooptrajecten en het eigendom van woningen en andere gebouwen? Welke criteria gelden er en waar dien je op te letten als je ‘groene’ gebouwen voor de uitbreiding van je vastgoedportefeuille wil verwerven? Hoe werken vastgoedbeleggers toe naar ‘groene’ fondsen? Deze en meer vragen komen aan bod in een webinar dat DGBC op 31 maart aanstaande organiseert. Het is het tweede webinar in een reeks DGBC-kennissessies over de ‘EU Taxonomie en de impact op de bouw- en vastgoedsector’.

Wat is de EU Taxonomie?

Hoe groen zijn jouw investeringen nu echt? Dat is de centrale vraag bij de zogenoemde EU Taxonomie die op 1 januari 2022 is ingegaan. De nieuwe spelregels van de EU komen voort uit de Europese Green Deal en ze stimuleren dat kapitaal naar werkelijk groene investeringen stroomt. Ook voorkomen ze indirect ‘greenwashing’, want Europa wil dat alle grotere financiële instellingen gaan rapporteren over het groene gehalte van hun investeringen.

Reeks kennissessies

DGBC krijgt veel vragen over de consequenties voor de bouw- en vastgoedsector. Daarom organiseren we een serie kennissessies waarin we de meest prangende vragen behandelen. De serie is gestart met een introductie op de EU taxonomie en de gevolgen voor de bouw- en vastgoedsector. Tijdens dit webinar gingen diverse sprekers in op de werking, impact en uitdagingen van de EU Taxonomie. Kijk hier het webinar terug of bekijk de meest gestelde vragen.

Met medewerking van

• Peter Gabriëls – Senior Projectmanager DGBC

• Arjan van Eijk – Head of Sustainability Colliers

• Piet Hein Schram – Consultant Energy Efficient Mortgages NL Hub ( EEM-NL Hub)

• Martijn Vlasveld – Director Portfolio Management CBRE Investment Management

Gratis aanmelden

Share Button
Kaart niet beschikbaar