Webinar – EU Taxonomy: zijn jouw investeringen in vastgoed echt groen?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 27/01/2022
10:00 - 11:00

Locatie
Webinar


Hoe groen zijn je investeringen nu echt? Dat is de centrale vraag bij de zogenoemde EU Taxonomie die op 1 januari 2022 ingaat. De nieuwe spelregels van de EU komen voort uit de Europese Green Deal en moeten ‘greenwashing’ voorkomen. Vastgoedbeleggers zullen net als andere financiële partijen moeten rapporteren in hoeverre zij voldoen aan de EU Taxonomie. DGBC krijgt veel vragen over de consequenties voor de bouw- en vastgoedsector. Tijdens dit webinar gaan we in op de meest prangende vragen en vertellen we over onze plannen om de taxonomy te concretiseren voor de bouw- en vastgoedsector. 

Wat is het?

De EU Taxonomie bevat een classificatiesysteem waarmee investeerders en bedrijven kunnen aangeven welke investeringen wel en niet duurzaam zijn, en op welke milieudoelen deze impact hebben.

Naast generieke eisen voor alle lidstaten worden ook eisen gesteld die naar de nationale omstandigheden vertaald moet worden. DGBC zal zich in 2022 gaan inzetten om deze lokale vertaling te maken in samenwerking met partners.

Met medewerking van:

  • Stephan de Bie – Programmamanager Duurzaamheid bij Vesteda
  • Peter Gabriels – Senior Projectmanager DGBC
  • Daniël Poolen – Senior Energy Transition Specialist bij Rabobank
  • Piet Hein Schram – Consultant bij Energy Efficient Mortgages NL Hub
  • Annemarie van Doorn – Directeur DGBC (voorzitter)

Aanmelden

Stuur een mail naar: events@dgbc.nl met de vermelding: EU Taxonomie.

Share Button
0