Webinars EU Taxonomy for Sustainable activities: de ins- en outs

Webinars EU Taxonomy for Sustainable activities: de ins- en outs

Wanneer

12/05/2020    
10:00 - 11:00

Waar

Webinar
nvt, Online

Afgelopen maand publiceerde de Technical Expert Group (TEG) in opdracht van de Europese Commissie het eindrapport over de ‘EU Taxonomy for Sustainable activities’. Dit eindrapport is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een gemeenschappelijk classificatiesysteem, waarmee financiële instellingen en bedrijven kunnen bepalen welke activiteiten als duurzaam gekwalificeerd kunnen worden. Omdat de te verwachten impact van de taxonomie op zowel financiële instellingen en het bedrijfsleven groot zullen zijn, organiseert Sustainalize hierover een drietal webinars.

Financiële instellingen krijgen in deze context de uitdaging om financiële producten, die in Europa worden aangeboden, te voorzien van informatie die verwijst naar de taxonomie. Bedrijven – die moeten rapporteren onder de niet-financiële richtlijnen van de EU – krijgen eveneens de uitdaging om hun positie binnen de taxonomie in hun jaarverslagen openbaar te maken.

Doelgroep van de (engelstalige) webinars zijn de toekomstige gebruikers van de taxonomie: financiële instellingen en bedrijven (geen consultants).

Meer informatie/aanmelden

 

Share Button
Kaart niet beschikbaar