Werkconferentie klimaatimpact financiële sector

Werkconferentie klimaatimpact financiële sector

Wanneer

28/01/2019    
13:00 - 18:00

Waar

De Nederlandsche Bank
Westeinde 1, Amsterdam, 1017 ZN

Bestemd voor: Leden van het Verbond en andere financiele instellingen.

De kranten staan bol van vragen omtrent klimaatimpact en de rol van financiële instellingen. Zijn financiële instellingen toegerust op een klimaatwet? Hebben financiële instellingen zelf een maatschappelijke rol in het behalen van de CO2-doelen?

Om antwoord te bieden op deze actuele vragen organiseert het Verbond van Verzekeraars samen met de Pensioenfederatie, Dufas, NVB en de DNB een serie werkconferenties over de klimaatimpact in de financiële sector. Op 28 januari is de eerste conferentie.

Tijdens de conferentie zullen experts vanuit Nederlandse en buitenlandse financiële instellingen zullen aan het woord komen en zowel inspiratie als praktische informatie bieden over:

  • Wat het Klimaatakkoord voor financiële instellingen betekent;
  • Hoe de aanbevelingen van de Bloomberg Task Force on Climated-related Financial

    Disclosures kunnen worden toegepast;

  • Op welke wijze de klimaatimpact van een portefeuille kan worden gemeten;
  • De inzichten die meetmethodieken bieden en tot welke strategische keuzes die leiden;
  • Hoe ambities kunnen worden vertaald in concrete klimaatgerelateerde financiële diensten
    en producten.

Deskundigen uit het veld delen best practices en beantwoorden al uw vragen over klimaatimpact. Meer informatie (zoals het programma en locatie) vind u hier. Via deze link kunt u zich ook registreren.

Daarnaast willen we u vragen om het beste initiatief dat uw organisatie recent heeft ondernomen in het kader van klimaatimpact en vragen die u tijdens de werkconferentie beantwoord wilt hebben, te mailen naar evenement@nvb.nl.

Doelgroep
Deze bijeenkomst is bestemd voor: Bestuurders, directieleden, senior managers, sustainability managers en asset managers van financiële instellingen. Van de deelnemers wordt enige kennis over duurzaamheid of financiering gevraagd.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Voorbereiding
U wordt verzocht om het beste initiatief dat uw organisatie recent heeft ondernomen in het kader van klimaatimpact en vragen die u tijdens de werkconferentie beantwoord wilt hebben, te mailen naar evenement@nvb.nl.

Nadere informatie en vragen
Voor nadere informatie of met vragen kunt u contact opnemen met Dennis Heijnen (beleidsadviseur Financieel Economische Zaken van het Verbond).

Share Button