Workshops ‘Duurzaam beleggen – Hoe kan ik de wereld veranderen door gerichte inzet van mijn geld?’

Workshops 'Duurzaam beleggen - Hoe kan ik de wereld veranderen door gerichte inzet van mijn geld?'

Wanneer

13/04/2021    
19:00 - 21:00

Waar

Webinar
nvt, Online

Hoe kan ik de wereld veranderen door gerichte inzet van mijn geld? In deze workshops krijg je een beeld bij de mogelijkheden die er in de financiële markten zijn om je geld duurzaam in te zetten. Het aanbod daarin is de afgelopen jaren enorm gegroeid. We kijken welke aanleidingen er zijn voor die ontwikkelingen, en hoe je jouw eigen doelstellingen kunt bepalen en zo je weg kunt vinden in die wereld.

Workshop 1: Noodzaak van Duurzaam

De wereldeconomie is de afgelopen jaren gericht geweest op eindeloze groei. Daarmee is de kloof tussen arm en rijk verder gegroeid en is er een onevenredig groot beroep gedaan op de natuurlijke bronnen van de aarde. We lichten onze eigen duurzame zoektocht toe en helpen om de jouwe te beginnen of verder te verdiepen. In deze workshop kijken we naar de status quo en naar mogelijke oplossingen, bijvoorbeeld door een transitie van een groei economie naar een betekenis economie. Er is ruimte voor vragen en om visies uit te wisselen.

Workshop 2: Basisbegrippen beleggen en duurzame strategie

In workshop 2 nemen we de beleggingswereld onder de loep. We nemen alle basisbegrippen door en helpen je zo te begrijpen hoe beleggen nou precies werkt. Daarnaast krijg je inzicht in verschillende duurzame strategieën. Zo wordt je in staat gesteld kritische vragen te stellen en de juiste aanbieders en uitvoerders voor jouw strategie te vinden.

Workshop 3: Duurzame dilemmas

Nu je een beeld hebt bij wat duurzaam voor jou inhoudt en je de contouren van de beleggingswereld hebt leren kennen, kun je aan de slag. In workshop 3 doen we dat in een praktijkopdracht aan de hand van een stappenplan. In deze integrale slotsessie laten we alle afwegingen, zowel voor wat betreft duurzaamheid als voor beleggen, nogmaals de revue passeren.

Dit is een herhaling van de cursus uit het voorjaar  2020.

Digitaal onderwijs

Deze cursus wordt online via ZOOM aangeboden en is te volgen via de eigen computer of laptop. Na aanmelding voor een cursus ontvang je van ons de benodigde praktische informatie omtrent ons digitale onderwijs. Wat kan je verder verwachten van ons digitale onderwijs?

  • Uitgebreide handleidingen bij de software die we gebruiken
  • Een gloednieuwe digitale leeromgeving, Maester, voor een verrijking van de leerervaring
  • Behulpzame hosts bij elk online college voor technische begeleiding
  • Interactie met medecursist en docent tijdens de online colleges
  • Mogelijkheid tot het terugkijken van elk online college

Over de docenten

Eline Hesse is een duurzame belegger, activist, en filmmaker. In December 2019 kwam haar film, Petrol Dollars for a Different Engine dat haar persoonlijke zoektocht om haar aandelen gekregen van haar vader die voor Shell werkte, duurzaam te herinvesteren. Nu zet ze zich in om de financiële sector verder te verduurzamen, zoals bij de Sustainable Advisory Board van ABN Amro.

Tijs Wentink is sinds zijn studie fiscaal recht 15 jaar actief in de financiële wereld. Hij heeft gewerkt bij een private bank (als structureerder en marketeer) en bij een tweetal family offices.

Samen zijn ze onlangs hun eigen bedrijf begonnen, waarmee ze mensen helpen om bewust keuzes te maken rond het duurzaam investeren.

Data: 13, 20, 27 april 2021

Dag en tijd: dinsdag 19:00-21:00 uur

Kosten: € 90,00 (incl BTW)

Inschrijfdeadline: 12 april 2021

Meer informatie/aanmelden

Share Button
Kaart niet beschikbaar