SFL-webinar ‘De Grote Transitie in Finance’

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 04/03/2021
18:30 - 19:30

Locatie
Webinar


Op donderdag 4 maart van 18.30 tot 19.30 organiseert het Sustainable Finance Lab (SFL) een webinar vanuit Pakhuis de Zwijger over de publicatie ‘Finance in Transition: Principles for a Positive Finance Future’ van de Rotterdamse transitieprofessor Derk Loorbach, SFL-lid prof. Dirk Schoenmaker en Willem Schramade, econoom bij de Sustainable Finance Factory.

Zij betogen dat het financieel systeem toe is aan een grondige herziening. Alleen zo kunnen we de klimaat- en circulaire transitie snel genoeg realiseren. Op basis van de transitiewetenschap schetsen ze een routekaart naar een duurzaam financieel stelsel. Op 4 maart gaan ze hierover in gesprek met Petri Hofste, commissaris bij o.a. van Achmea en Rabobank, financiële ‘change agent’ Anita de Horde (finance for biodiversity pledge) en SFL-voorzitter prof. Arnoud Boot. SFL-directeur Rens van Tilburg zal dit gesprek modereren.

Centraal staat de vraag hoe te komen tot een financieel systeem dat streeft naar lange termijn geïntegreerde waarde creatie? Wie moet daar nu wat voor doen? Hoe de brug te slaan tussen de veranderingsgezinde gevestigde partijen en de aanstormende veranderaars? Gaat het om aanpassen van regels of is het vooral een probleem met de mindset?

Om mee te kunnen spreken is het belangrijk je van tevoren aan te melden. Dat kan via: https://dezwijger.nl/programma/de-grote-transitie-in-finance

Share Button
0