Partnerpagina Besmart

Duurzame beleggers houden bij hun beleggingsbeslissingen rekening met overwegingen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG). Afhankelijk van de motivatie en persoonlijke waarden van de belegger kunnen verschillende duurzame criteria worden toegepast op de keuze van de beleggingen. Zo zijn er onder meer de richtlijnen van de Verenigde Naties, de ESG-criteria (Environmental, Social and Governance) en de SRI-criteria (Socially Responsible Investment).

De tijd dat duurzaam beleggen alleen interessant was voor geiten-wollen-sokken-types ligt al ver achter ons. De afgelopen decennia heeft duurzaam beleggen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Wereldwijd wordt tegenwoordig circa 25% van al het beheerde vermogen duurzaam belegd en in Europa ligt dit percentage zelfs boven de 50%.

De gedachte dat duurzaam beleggen ten koste zou gaan van het rendement is een misvatting. Sterker nog, duurzame bedrijven die met hun bedrijfsvoering investeren in een betere wereld zijn vaak innovatiever, financieel gezonder, werven en behouden talentvolle medewerkers en zijn minder in schandalen verwikkeld, hetgeen de bedrijfswinsten en het rendement ten goede komt.

Bij BeSmart beleggen wij voor u in de meest duurzame bedrijven ter wereld. Afhankelijk van uw uitgangspunten en risicohouding beheren wij voor u een optimale effectenportefeuille in ETF’s, die voldoen aan de strengst mogelijke duurzaamheidscriteria. Dit zorgt voor een win-win situatie; een betere wereld én een beter rendement.