ABN AMRO lanceert het Duurzame Wereld Fonds

Bron
ABN AMRO

Ook ABN AMRO gaat een duurzaam beleggingsfonds lanceren. Hiermee is het de tweede grootbank die deze week een dergelijke bekendmaking deed. ING kwam eerder deze week al met duurzaam beleggingsnieuws.

Een groeiend aantal beleggers beoordeelt bedrijven niet alleen op hun financiële prestaties, maar ook op het nakomen van hun maatschappelijke verantwoordelijkheden. Ze willen beleggen in ondernemingen die winst maken zonder de maatschappij of het milieu te benadelen. Om deze beleggers tegemoet te komen is het ABN AMRO Duurzame Wereld Fonds ontwikkeld. "Bedrijven worden zeer zorgvuldig geselecteerd. In overleg met een onafhankelijke consultant zijn criteria opgesteld voor de selectie van bedrijven die structureel bijdragen aan een duurzame samenleving. Een breed universum van beursgenoteerde ondernemingen wordt aan de hand van deze criteria getoetst door gespecialiseerde onderzoeksinstellingen."

Belangrijke criteria zijn onder andere het hanteren en actief uitvoeren van een gedegen milieu- en sociaal beleid, het open en controleerbaar communiceren van dit beleid, de mate waarin bij de ontwikkeling van nieuwe producten rekening wordt gehouden met het milieu en de mate waarin een onderneming haar werknemers flexibiliteit en loopbaanperspectief biedt.

De inschrijving op het ABN AMRO Duurzame Wereld Fonds begint, mede afhankelijk van de goedkeuring door De Nederlandsche Bank, in mei. De uitgifteprijs bedraagt EUR 50 per aandeel. Voor het ABN AMRO Duurzame Wereld Fonds is notering aan de effectenbeurs van Amsterdam Exchanges aangevraagd.

Share Button