Shell investeert NLG 1 mrd in duurzame energie, 70 Greenpeace-leden wonen ava bij

Bron
De Beurs

Shell, Koninklijke/Shell Groep laat voorafgaand aan de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) weten dat Shell besloten heeft via Shell Renewables voor NLG 1 mrd te investeren in duurzame energie.

De divisie Shell Renewables richt zich op het ontwikkelen van commerciele mogelijkeden op het gebied van wind-, biomassa- en zonne-energie en bosbouw.

Het bericht uitgedeeld voor de ava meldt dat Shell vastbesloten is om een leidende positie op het gebied van duurzame energie te veroveren. Op deze manier wil Shell waarde creeren voor zijn aandeelhouders en de verantwoordelijkheid vullen die de onderneming heeft tegenover de samenleving, aldus Shell.

Ongeveer 60 leden van Greenpeace wonen in Den Haag de ava bij van Shell. Ze willen dat de multinational meer investeert in zonne-energie.
Om het woord te mogen voeren had Greenpeace aandelen gekocht.

Shell zegt in zonne-energie te investeren uit overtuiging dat zonne-energie ‘nu al’ een belangrijke rol speelt en in de toekomst aanzienlijk aan belang zal winnen.

De onderneming heeft daar hoge verwachtingen van – de kosten van zonne-energie zijn de afgelopen tien jaar drastisch gedaald, de prijs van zonnepanelen zelfs met een derde. Shell meldt door nieuwe technologie en door nieuwe productietechnieken de zonne-energie goedkoper te maken.

Share Button