Rabobank introduceert Garantiecertificaat gekoppeld aan DJSI

Rabobank introduceert het ActiveWorld Top 20 Garantiecertificaat, een beleggingsproduct met een beperkt risico. Het Garantiecertificaat is gekoppeld aan de resultaten van de twintig best presterende fondsen van de Dow Jones Sustainability World Group index. In deze wereldwijde index is een grote diversiteit aan bedrijven (225) en sectoren (64) vertegenwoordigd. Belangrijke kenmerken voor bedrijven binnen de index zijn milieubewustzijn, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

De twintig fondsen worden geselecteerd door elke drie maanden opnieuw te bekijken welke twintig aandelen uit de index het kwartaal ervoor het best presteerden. Deze twintig worden de drie maanden daarop vastgehouden.

Aan het einde van de looptijd ontvangt de belegger de hoofdsom plus 75% van het positieve rendement van de beleggingen. Beleggers krijgen op de einddatum de (nominale) hoofdsom gegarandeerd terug. Rabobank geeft voor euro 100 mln certificaten uit. De nominale waarde is euro 1000. De looptijd is acht jaar. De uitgifteprijs is 102,5%. De inschrijvingstermijn loopt tot 27 juli 2001. De handel in de certificaten begint op ‘as, if and when issued’- basis op 30 juli 2001. De certificaten zullen door notering aan Euronext Amsterdam tussentijds verhandelbaar zijn.

Share Button