FNV ‘in dialoog’ over beleggingen

Bron
NRC

(Gepubliceerd in het NRC van 8 juni 2002).

Het ‘duurzaam’ uitgedragen beleggingsbeleid van de FNV blijkt op zijn zachtst gezegd nog niet helemaal volgroeid.

Extreem lange werktijden, armoedige lonen, onredelijke straffen, slecht eten en gevaarlijk overbevolkte slaapplaatsen. Het is een greep uit de aantijgingen die actiegroepen in het kader van Clean Clothes Campaign vorig jaar deden aan het adres van Walt Disney. De Chinese fabrieken waar het amusementsconcern speelgoed laat vervaardigen, zou een loopje nemen met de meest elementaire rechten van werknemers.

De FNV zegt niet in bedrijven te beleggen die actief zijn in landen waar de mensen en/of vakbondsrechten stelselmatig worden geschonden. China is een van die beruchte landen, evenals de Filippijnen, Indonesië, het eiland Saipan en Cambodja.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button