Groene Shell stroom voor Rabobankleden

Bron
Rabobank

Rabobankleden kunnen vanaf september overstappen op groene stroom van Shell tegen zeer aantrekkelijke condities. Rabobank Nederland en Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. zijn een samenwerkingsverband aangegaan, met als doel duurzame ontwikkelingen te bevorderen. Leden van de Rabobank die gebruik maken van het aanbod krijgen niet alleen een aantal directe voordelen – zoals een lage kilowattuurprijs en korting op hun eerste jaarrekening – maar sparen indirect ook in het Rabobank Duurzaamheidsfonds dat door Shell wordt gevuld op basis van de participatiegraad van Rabobankleden.

De Rabobank is een coöperatie waarvan klanten lid kunnen worden. Dat (gratis) lidmaatschap levert veel voordelen op, zoals interessante aanbiedingen speciaal voor leden, maar ook invloed op het doen en laten van de bank. Bij de aankondiging van de samenwerking met Shell zei Hans ten Cate, lid van de raad van bestuur van Rabobank Nederland: “De Rabobank is er niet alleen voor geldzaken. Als coöperatie zijn wij van oudsher sterk betrokken bij diverse maatschappelijke ontwikkelingen, variërend van duurzaam ondernemen tot sponsoring van kunst. Zorgdragen voor een duurzame ontwikkeling is maatschappelijk wenselijk, het levert klantwaarde en vormt tegelijkertijd financieel een aantrekkelijke activiteit. Dit geldt voor elk soort bedrijf, zowel banken als energieconcerns. Shell en Rabobank denken daar hetzelfde over, en daarom passen we in deze samenwerking zo goed bij elkaar.”
Shell is, naast haar petrochemische activiteiten, een energieconcern in de brede zin van het woord. “Natuurlijk ligt het zwaartepunt nog bij olie en – meer en meer – aardgas, maar elektriciteit en duurzame energie zijn volwaardige poten van ons bedrijf,” zei president-directeur Henk Dijkgraaf van Shell Nederland. “Ik ben blij met de samenwerking met de Rabobank, omdat de bank over duurzaamheid dezelfde uitgangspunten heeft als Shell.” De Koninklijke/Shell Groep is onder andere actief in wind- en zonne-energie. Shell verkoopt in Nederland sinds 1 maart van dit jaar groene stroom, en speelde daarmee als eerste landelijk opererende, bekende bedrijf in op de mogelijkheid voor kleinverbruikers om hun eigen leverancier van groene stroom te kiezen. Groene Shell Stroom wordt verkregen uit gegarandeerd volledig schone biomassa uit Zweden. Daar worden houtresten uit de bosbouw en houtindustrie omgezet in duurzame elektriciteit. De leverancier ervan is het Zweedse energieconcern Vattenfall.
Leden van de Rabobank die overstappen op Groene Shell Stroom krijgen een gegarandeerd lage kilowattuurprijs, die een gemiddeld gezin bij gemiddeld gebruik een voordeel van 17,50 euro per jaar oplevert, en ontvangen een bonus van 25 euro op hun eerste jaarafrekening. Daarnaast sparen ze in het Rabobank Duurzaamheidsfonds. Shell maakt 50 cent over naar het fonds voor iedere tankbeurt die deelnemende Rabobankleden doen met de euroShell/EasyPay tankkaart die ze gratis ontvangen. Het Rabobank Duurzaamheidsfonds zal milieuvriendelijke projecten ondersteunen. De keuze daarvan gebeurt in overleg met de Rabobankleden die het fonds bij elkaar sparen. Niet alleen de ruim 950.000 leden van de Rabobank kunnen van dit arrangement gebruik maken, ook medewerkers en gepensioneerden van de Rabobank komen ervoor in aanmerking.

Share Button