Vermogen Triodos Groenfonds groeit met 11 procent

Bron
NU.nl

De toekomst mag onzeker zijn voor het Triodos Groenfonds, in elk geval was het afgelopen halfjaar nog behoorlijk goed. Het fonds, dat belegt in biologische landbouw, groene stroom en natuurprojecten, kreeg 11 procent meer geld om te beheren. Het vermogen is daardoor gestegen tot bijna 200 miljoen euro. Het rendement kwam uit op 2,9 miljoen, 18 procent meer dan een half jaar eerder.

"De voorspoedige groei in het eerste halfjaar staat in schril contrast met de weken erna", aldus het management vrijdag. Het bedrijf werd in juli overvallen door het kabinetsplan om het belastingvoordeel voor groene beleggers te schrappen.

De marktwaarde van de beleggingen daalde direct en Triodos moest de intrinsieke waarde van het fonds 3,14 procent lager vaststellen. Het Groenfonds geeft gewoonlijk aandelen uit op de beurs, maar daar is de klad in gekomen. Sinds 1 juli zijn geen nieuwe aandelen uitgegeven. Momenteel ligt er een aanbod van 52 aandeelhouders die af willen van 0,5 miljoen euro aan aandelen.

Het fonds doet er alles aan om het kabinet op andere gedachten te brengen. "Dit is in het belang van groene beleggers, biologische boeren, duurzame energieopwekking en andere groene projecten in Nederland." Als het kabinet afziet van het voornemen, belooft Triodos de waarde van het fonds direct te verhogen.

Share Button