Lancering van het Triodos Fair Share Fund

Bron
Triodos Bank

Links


Op 9 december a.s. zal met een lezing en discussie over kansrijke globalisering: "Klein Geld. Hoe 50 dollar de wereld verandert" het Triodos Fair Share Fund worden gelanceerd.

Speciale gast is de heer Vijay Mahajan uit India, oprichter en directeur van de Indiase microfinancieringsinstelling Basix. Hij zal vertellen over zijn praktijkervaringen in India en toelichten hoe microfinanciering mensen een kans geeft zich aan hun armoede te ontworstelen.

Het is voor veel kleine ondernemers in ontwikkelingslanden vaak onmogelijk een lening te krijgen bij de lokale grote banken. Gelukkig komen er steeds meer gespecialiseerde banken (microfinancieringsinstellingen) die lokale ondernemers toegang geven tot geld. Zij kunnen met deze middelen bijvoorbeeld materiaal aanschaffen of hun bestaande bedrijfje uitbreiden. Met een lening van soms maar 50 dollar kunnen zij vaak hun productie, en daarmee hun inkomen, verdubbelen en zelfs verdriedubbelen. Beleggers in het westen kunnen via deze microfinancieringsinstellingen nu in deze projecten investeren. Een positieve kant van globalisering!

De lancering op maandag 9 december a.s. van het Triodos Fair Share Fund, een nieuw beleggingsfonds waarin u als belegger betrokken wordt bij microfinanciering, en de verschijning van het boek Klein geld. Hoe 50 dollar de wereld verandert van Jurriaan Kamp, zijn aanleiding deze avond te organiseren.

De avond wordt georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Hivos, waarmee Triodos Bank al jaren samenwerkt in het kader van kredietverlening in ontwikkelingslanden, Triodos Bank zelf, en Lemniscaat, uitgever van het boek “Klein geld”.

Programma:
1. Welkomstwoord Peter Blom, algemeen directeur Triodos Bank
2. Lezing door Vijay Mahajan, oprichter en directeur van de Indiase microfinancierings-instelling Basix
3. Forumdiscussie met korte bijdragen uit de praktijk door Regien van der Sijp, directeur programma’s en projecten bij Hivos en Marilou van Golstein Brouwers, fondsmanager bij Triodos Bank onder leiding van Jurriaan Kamp.

Tijd: maandag 9 december om 20.00 uur
Plaats: Felix Meritis, Amsterdam, Keizersgracht 324.
Toegangsprijs: 12,50 euro.

Kaarten kunnen worden besteld via de kassa van Felix Meritis, tel. 020 623 13 11, op werkdagen van 9.00-19.00 uur of per e-mail balie@felix.meritis.nl

Share Button