Terra Vitalis of Terra Vulgaris?

(Persbericht BijsluiterScore)

Vandaag is het onderzoek door www.bijsluiterscore.info van de teakbelegging van Terra Vitalis vrijgegeven. Het onderzoek resulteerde in een rapportcijfer van 3,4. Dat is opvallend laag in vergelijking met andere financiële producten. De reden daarvan ligt in het opvallend hoge risico voor de belegger en de opvallende misleiding in de informatieverschaffing.

Zo haalt Terra Vitalis allerlei fratsen uit om de belegger een verwacht rendement van 10,5% voor te schotelen. Daarnaast zijn de verborgen kosten echt goed verborgen en schrikbarend hoog; een investering van 31.190 Euro in 1 hectare met teakplantjes resulteert jaren later nog eens in een kostenpost van ongeveer 15.000 Euro voor de belegger.
Deze naakte feiten worden door Terra Vitalis aangekleed met vele fraaie volzinnen (‘een zorgvuldige, transparante en professionele aanpak die gericht is op de belangen van de investeerders’) en een contract met een omroepvereniging voor een half miljoen Euro. Dat alles gebeurt onder het toezicht van dr. Jan Hovers, voorzitter van de eigen Raad van Toezicht. Geen AFM als toezichthouder? Nee, Terra Vitalis heeft als doelstelling ‘de belangen van de investeerders zo optimaal mogelijk te behartigen’ en dát kan alleen met een eigen Raad van Toezicht.

Share Button