Symposium ‘Risico nemen en (toch) krediet krijgen’

Het symposium belicht het thema ‘ondernemen, risico en krediet’ in brede zin. In een tiental workshops wordt ingegaan op onderwerpen als ‘De inzet van ICT voor microfinanciering?’, ‘Waarom zijn juist vrouwen zulke goede ondernemers?’, ‘Wat zegt de islam over leningen krijgen en risico’s nemen?’, ‘Hoe beïnvloedt aids microkrediet?’ en ‘Cultureel ondernemerschap’. Bij deze onderwerpen wordt uitgebreid geput uit de ervaringen van vertegenwoordigers van nationale en internationale partnerorganisaties van Hivos die werkzaam zijn op het gebied van (micro)krediet. Onder hem bevinden zich onder andere Pilar Ramirez (expert microkrediet uit Bolivia, verbonden aan FIE FFP), Sanjay Sinha (expert microkrediet uit India / EDA Rural Systems), Chandar Rao (expert microkrediet uit India / Basix).

Naast de workshops debatteert ook het Dutch Microfinance Platform over de adviezen die Nederland vorig jaar ontving voorverbetering van beleid op microkrediet. Deze adviezen kwamen voort uit een door de Wereldbank georganiseerde ‘Peer review’, waarbij buitenlandse microkredietexperts het Nederlandse microkredietbeleid tegen het licht hielden. Het Dutch Microfinance Platform verzamelt twaalf organisaties en instellingen uit Nederland die actief zijn op het gebied van microkrediet in het Zuiden.

Voor een overzicht van alle programmaonderdelen en sprekers zie het bijgaand programma. Op de dag zelf is er tijdens de middagpauze gelegenheid tot interview van de sprekers uit het Zuiden.

Symposium ‘Risico’s nemen en (toch) krediet krijgen’
Datum: vrijdag 4 juni (van 9.30 tot 17.00 uur).
Plaats: Concordia, Hoge Zand 42, Den Haag
Keynote sprekes: Willem Vermeend, Peter Blom

Share Button