ASN Bank start campagne www.hebikal.nl

Bron
ASN Bank

Uit recent onderzoek van ASN Bank blijkt dat 59% van de mannen en 39% van de vrouwen geen antwoord kan geven op de vraag: Wat wil je voor je verjaardag? ASN Bank speelt met de campagne ‘Heb ik al’ in op deze verzadiging. Iedere nieuwe spaarder die zich aanmeldt via www.hebikal.nl, mag gratis € 15 doneren aan een project van Amnesty International, Novib, Milieudefensie, Astma Fonds of de Dierenbescherming. ASN Bank hoopt zo snel mogelijk de eerste bedragen over te maken aan deze organisaties. De campagne past volledig binnen de ‘dubbel rendement’-gedachte van ASN Bank: een prima financiële opbrengst voor de klant èn een wezenlijke bijdrage aan een betere wereld.

Slechts een derde van het vakantiegeld wordt gebruikt voor vakantie
Uit de ‘Heb ik al’ Monitor blijkt verder dat meer dan de helft van de ondervraagden het vakantiegeld dit jaar aanwendt om te sparen. Slechts 31,3% besteedt het vakantiegeld werkelijk aan vakantie. Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van ASN Bank: “Veel van de ondervraagden bezitten alle materiële zaken die ze graag willen hebben. Uit ons onderzoek blijkt dat dit jaar het vakantiegeld dan ook het liefste wordt gespaard. Daarnaast weten we uit onderzoek gedaan door derden dat een steeds grotere groep consumenten met haar geld wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarom trekken we deze mensen nu over de streep door namens hen € 15 te doneren aan een goed doel. En het aardige is dat als die klant weer een nieuwe spaarder aanbrengt, ASN Bank namens beiden wederom € 15 doneert.”

Van de luchtbus tot waterput
Iedere nieuwe spaarder kan doneren aan een project wat het beste bij hem of haar past. De Dierenbescherming bijvoorbeeld, zet het geld in om de malafide hondenhandel te bestrijden. ‘De Luchtbus’ is een project van het Astma Fonds om kinderen op basisscholen voor te lichten over astma en allergie. Amnesty International besteedt de donaties aan de actie om geweld tegen vrouwen wereldwijd de kop in te drukken. Mensen die kiezen voor Milieudefensie ondersteunen de campagne ‘Hollandse Hartstocht’, gericht op bescherming van het typisch Hollandse landschap. Novib, tenslotte, gebruikt deze donaties voor haar waterputproject in Tanzania.

ASN Bank
ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is ASN Bank marktleider. ASN Bank is actief op het gebied van beleggen, sparen, kredieten en hypotheken. Klanten kunnen bankieren via internet (www.asnbank.nl), post of telefoon. ASN Bank is opgericht in 1960 en maakt deel uit van de SNS Reaal Groep.

Share Button