Beleggingsbarometer Postbank/Universiteit Tilburg: ethisch beleggen mateloos populair

Bron
Postbank

De Postbank BeleggersBarometer bereikte in februari de hoogste stand ooit. De BeleggersBarometer kwam uit op 137 punten, negen punten meer dan in januari, en net iets hoger dan de vorige top van 136 punten in januari 2004. Beleggers zijn vol vertrouwen over de Nederlandse economie en liften mee op de positieve beursontwikkelingen van de afgelopen maanden. Verder blijkt uit het onderzoek van de Postbank dat een kwart van de Nederlandse beleggers momenteel al belegt in ethisch verantwoorde spaar- en beleggingsproducten.

De Postbank BeleggersBarometer meet het vertrouwen van alle Nederlandse particuliere beleggers. De index is ontwikkeld door Postbank in samenwerking met de Universiteit van Tilburg en wordt mede uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau in Amsterdam.

Ruim een kwart (27%) van de Nederlandse beleggers investeert in ethisch verantwoorde spaar- of beleggingsproducten. Van de beleggers overweegt 22% dit in de toekomst te gaan doen. Belangrijkste beweegredenen om niet in maatschappelijk verantwoorde producten te investeren zijn vooral gebrek aan interesse (28% van de beleggers) en het vermoeden dat ethisch verantwoord beleggen ten koste zal gaan van het rendement (18%). Bijna de helft van alle beleggers (48%) accepteert minder rendement wanneer zij beleggen in een maatschappelijk verantwoord beleggingsproduct.

Share Button