MeesPierson en Triodos Bank bundelen krachten in joint venture

Bron
Fortis

MeesPierson en Triodos Bank hebben een joint venture opgericht voor duurzaam vermogensbeheer. Onder de naam Triodos MeesPierson Sustainable Investment Management biedt de joint venture vermogensbeheerdiensten van hoge kwaliteit aan cliënten van zowel MeesPierson als Triodos Bank. MeesPierson is de specialist in vermogensbeheer en Triodos Bank koploper in duurzaam bankieren. De joint venture kan beheermandaten verwerven van charitatieve instellingen, stichtingen, verenigingen, kerkelijke instellingen en (kleine) pensioenfondsen. Tot de cliënten van beide banken behoren instellingen als Natuurmonumenten, Stichting Kinderpostzegels Nederland en het Wereld Natuur Fonds.

Met de samenwerking spelen MeesPierson en Triodos Bank in op het volwassen orden van de markt voor duurzaam vermogensbeheer. De markt voor duurzaam vermogensbeheer zal in de komende drie tot vijf jaar naar verwachting met minimaal twintig procent per jaar groeien Het duurzaam beheerde vermogen van beide partners samen is in 2004 met ruim 50% gegroeid. De banken versterken met de joint venture niet alleen hun concurrentiepositie, maar profiteren ook van de schaalvoordelen van het gezamenlijke vermogensbeheer.
De kerntaak van de joint venture is duurzaam vermogensbeheer in opdracht van Triodos Bank en MeesPierson. Tevens verleent de joint venture afgeleide diensten als portefeuilleconstructie en duurzame consultancy, en treedt op als subadviseur voor beleggingsfondsen.

Triodos Bank is als eerste bank in Nederland actief in duurzaam vermogensbeheer sinds 1997. De samenwerking met MeesPierson betekent tevens dat Triodos Bank haar dienstenpakket uitbreidt tot alle aspecten van private banking. Het biedt vermogende particulieren de beleggingsdiensten van de joint venture, gecombineerd met de duurzaamheidscriteria en –expertise van Triodos Bank. Doordat
MeesPierson en Triodos Bank eveneens een overeenkomst voor wederzijdse dienstverlening sluiten, heeft de klant nu ook integraal toegang tot alle private banking expertise van MeesPierson, zoals vermogensstructurering, estate planning, administratie en bewind & executele.

MeesPierson biedt al enige jaren duurzaam vermogensbeheer. Dit is gebaseerd op de eigen financiële research en de duurzaamheid research van DSR (Dutch Sustainability Research), een samenwerkingsverband tussen Triodos Bank, PGGM en MeesPierson.

Share Button