ASN Bank en Greenpeace partners in strijd om bescherming Noordzee

Bron
ASN Bank

De ASN Bank en Greenpeace komen vanaf deze zomer samen in actie voor de Noordzee. Dat is hard nodig, want het gaat slecht met het unieke gebied en haar bewoners. Het Noordzee project is de start van een officieel partnerschap tussen de ASN Bank en Greenpeace voor komend jaar met een optie op nog eens twee jaar.

Zeereservaten; de sleutel tot succes

In het kader van de actie kunnen spaarders vanaf 2 juni 2005 een rekening openen bij de ASN Bank via de website www.sparenvoordenoordzee.nl. Tien euro per geopende rekening gaat naar Greenpeace en het geld dat zo binnenkomt, wordt besteed aan de strijd voor instelling van zeereservaten in de Noordzee. In een zeereservaat kan het zeeleven zich herstellen van zand- en grindwinning, olie- en gasboringen en vervuiling door lozingen en tankrampen. Een zeereservaat werpt ook een blokkade op tegen de grootste boosdoener van al; overbevissing en de verwoestende vistechnieken die de natuur onder water kapotmaken. Met dergelijke zeereservaten zijn op tachtig andere plekken in de wereld goede resultaten geboekt. Er kwam meer vis.

Van samenwerking naar partnerschap

De samenwerking tussen de ASN Bank en Greenpeace dateert al van vele jaren terug. Spaarders bij de ASN Bank kunnen sinds 1996 een deel van hun rente schenken aan Greenpeace. En Greenpeace op haar beurt bracht de spaarloonregeling voor de bijna honderdkoppige Nederlandse ‘bemanning’ bij de ASN Bank onder, net als de spaarpot voor onverwachte uitgaven. Volgens Liesbeth van Tongeren, directeur Greenpeace, is er een heel belangrijk argument om nu nauwer met de ASN Bank samen te gaan werken in een partnerschap: ‘Ook met je spaargeld kun je druk uitoefenen ten goede van het milieu en dat besef dringt gelukkig tot steeds meer mensen door.’

Ook voor Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van de ASN Bank, is een volgende stap in de samenwerking met Greenpeace logisch: ’Het behoud van de natuur en de bescherming van het milieu zijn verankerd in de missie van de ASN Bank, net als bij Greenpeace. Een partnerschap maakt ons sterker. Als we gebruik maken van elkaars expertise en communicatiemogelijkheden, brengen we die doelen dichterbij.’

Greenpeace en de ASN Bank

Greenpeace is een onafhankelijke, wereldwijde milieuorganisatie die wordt vertegenwoordigd in meer dan 40 landen. De organisatie wordt in Nederland gesteund door ongeveer 612.000 donateurs. Greenpeace voert actie tegen klimaatverandering, nucleaire energie, giftige stoffen, het kappen van oerbossen en het verdwijnen van biodiversiteit op land en in zee. De ASN Bank is in Nederland, met op dit moment 225.000 klanten en ruim 2,6 miljard beheerd vermogen, al 45 jaar voorloper op het gebied van duurzaam sparen en beleggen.

Share Button