Nieuwe niches voor de groenregeling

Bron
CE

Door de ‘Groenregeling’ hoeven particuliere beleggers minder belasting betalen over beleggingen in ‘groene initiatieven’. Concreet gaat het om een te breed spectrum aan projecten als biologische landbouw, windmolens en het aanleggen van natuur. De regeling verleent ondernemers financiële steun om duurzame niches in de markt te ontwikkelen. Het resultaat is dat veel van deze technologieën na een paar jaar zichzelf kunnen bedruipen en dus uit de regeling verdwijnen. Dit geeft ruimte voor nieuwe niches. De vraag is alleen welke?

CE onderzoekt in samenwerking met 3 andere experts het antwoord op deze vraag in opdracht van het Beraad Groenfondsen van de Nederlandse Vereniging van Banken, het Ministerie van VROM en SenterNovem.

Op korte termijn zal een lijst worden gepresenteerd van kansrijke nieuwe opties. Ook zal gekeken worden naar het verruimen van bestaande categorieën én de mogelijkheden om procedures rondom de regeling te vereenvoudigen.

Share Button