Akzo Nobel opgenomen in FTSE4Good Index

Akzo Nobels sterke betrokkenheid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) heeft opnieuw erkenning gekregen nu de onderneming is opgenomen in de prestigieuze FTSE4Good Index van de FTSE Group.

De FTSE4Good-indices vormen de Europese tegenhanger van de Amerikaanse Dow Jones Sustainability Index (waarin Akzo Nobel vorig jaar werd opgenomen). Ze worden wereldwijd veelvuldig door investeerders geraadpleegd en meten de prestatie van ondernemingen die voldoen aan wereldwijd erkende criteria voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Wij zijn er heel trots op dat wij in deze index zijn opgenomen. Hiermee krijgen wij opnieuw erkenning voor onze inspanningen om CSR een fundamenteel onderdeel te maken van onze ondernemingsstrategie,” zei CEO Hans Wijers. “Uitvoering van onze activiteiten op een duurzame wijze is de sleutel tot ons succes en wij zullen doorgaan met het stellen van ambitieuze CSR-doelstellingen om aan de eisen van de toekomst te voldoen.”

De selectiecriteria voor opname in de FTSE4Good Index hebben betrekking op een duurzame bijdrage tot het leefmilieu, het ontwikkelen van positieve relaties met alle belanghebbenden en het verdedigen van de universele rechten van de mens. Akzo Nobel voldeed al aan een aantal criteria en werd opgenomen in de index nadat recent aan twee aanvullende eisen was voldaan: criteria met betrekking tot mensenrechten voor ondernemingen met een ‘aanzienlijke aanwezigheid’ in landen die speciale aandacht vereisen en criteria met betrekking tot het tegengaan van omkoperij bij ondernemingen met een ‘hoog risico’.

“Maatschappelijke verantwoordelijkheid vormt een integraal onderdeel van onze groeistrategie en het is belangrijk dat onze inspanning om CSR binnen al onze activiteiten en processen in te bedden erkenning krijgt”, aldus Wijers, die eraan toevoegde dat Akzo Nobel het Corporate Social Responsibility Report over 2005 begin april uitbrengt. “De opname in de FTSE4Good Index versterkt onze reputatie op het gebied van goede bedrijfsvoering en benadrukt dat wij ons volledig inzetten voor voortdurende verbetering van onze prestatie op het gebied van duurzaamheid.”
Mark Makepeace, Chief Executive van de FTSE Group: “De FTSE4Good Index is een drijvende kracht om bedrijven wereldwijd te stimuleren zich meer bewust te zijn van de criteria die gebruikt worden voor maatschappelijk verantwoorde investeringen. Samen met investeerders, ondernemingen en andere belanghebbenden streven wij ernaar maatschappelijk verantwoord ondernemingsgedrag te ontwikkelen en te stimuleren, waardoor aandeelhouderswaarde wordt vergroot.”

De FTSE Group is wereldleider op het gebied van het opzetten en onderhouden van indices. De onderneming beheert ook enkele andere wereldwijd erkende indices, zoals de FTSE All-World Index, de FTSEurofirst Index Series en de vooraanstaande FTSE 100.

Share Button