Vernieuwde Duurzaam Geld Gids voor de sterk groeiende duurzame financiële markt

De Consumentenbond, adviesbureau DHV en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) hebben een vernieuwde Duurzaam Geld Gids gepubliceerd. Deze gids biedt consumenten een helder overzicht van alle duurzame financiële producten die in Nederland beschikbaar zijn. ’De Duurzaam Geld Gids’ is met financiële steun van het ministerie van VROM gerealiseerd en wordt elke twee jaar geactualiseerd.

Duurzaam en groen beleggen en sparen is fors in opmars. Diverse banken hebben in de afgelopen jaren nieuwe duurzame beleggingsfondsen gelanceerd en vooral ook is duurzaam sparen fors gegroeid. Onlangs rapporteerde de VBDO een groei van 30% in 2005. Uit een onderzoek van ABN AMRO blijkt dat veel (60%) particuliere beleggers die nog niet duurzaam beleggen, dit wel overwegen te gaan doen.

Na de publicatie van de laatste editie van de gids in 2004 zijn er diverse ontwikkelingen geweest waar de gids een beeld van schetst. Ook is de in de gids opgenomen productencatalogus geactualiseerd dat zo weer een actueel overzicht geeft van de beschikbare duurzame en groene financiële producten op de Nederlandse markt. Deze nieuwe gids is daarmee een handig hulpmiddel bij het bepalen van financiële activiteiten zoals sparen, beleggen, verzekeren of het afsluiten van een hypotheek.

Staatssecretaris Van Geel van milieu onderschrijft in het voorwoord van de gids het belang van duurzaam beleggen en sparen en van de gids zelf: ,, Door een duurzaam spaar- of beleggingsproduct te kiezen kunnen we richting geven aan de toekomst van onze samenleving. Of zoals de Engelsen zeggen: "Put your money where your mouth is".” “De Duurzaam Geld Gids wordt vanaf de eerste editie in 2002 door meer en meer mensen geraadpleegd. Ik hoop dat deze derde geactualiseerde editie nog meer mensen zal inspireren om vandaag te kiezen voor duurzame spaar – en beleggingsplannen voor een duurzame toekomst. Een gezonde en veilige toekomst voor ons en voor onze kinderen en kleinkinderen.”

‘De Duurzaam Geld Gids, goed sparen, beleggen, verzekeren en lenen in Nederland’ is op internet te downloaden via de volgende websites:
+ www.duurzaam-beleggen.nl
+ www.vbdo.nl
+ www.consumentenbond.nl

Share Button