Robeco steunt duurzame research

Robeco wijst vanaf vandaag een vast budget toe aan effectenhuizen die aandelenrapporten schrijven waarin naar de langetermijnresultaten van ondernemingen wordt gekeken. De Rotterdamse vermogensbeheerder hoopt met het gebruik van meer duurzaam aandelenonderzoek betere rendementen te behalen.

Robeco sluit zich aan bij het Enhanced Analytics Initiative (EAI). Dit samenwerkingsverband van institutionele beleggers moedigt beleggingsonderzoek aan dat rekening houdt met de invloed van niet-financiële onderwerpen op de langetermijnresultaten van bedrijven. De aangesloten leden wijzen minimaal 5% van hun handelscommissies toe aan die effectenhuizen die met hun aandelenresearch aan de gestelde criteria voldoen. De EIA-leden beheren samen euro 1200 mrd.

‘Het is van belang dat aandelenonderzoek naar aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden rekening houdt met de significante invloed van onderwerpen die niet noodzakelijkerwijs in de financiële verslagen zijn opgenomen’, zegt Robeco-voorzitter George Möller.

Share Button