Fortis sponsort leerstoel Sustainable Finance

Bron
Fortis

Fortis zal vanaf 1 januari 2007 een leerstoel Sustainable Finance sponsoren aan de RSM Erasmus University in Rotterdam.

De leerstoel zal bekleed worden door Prof.dr. Kees Koedijk, hoogleraar Financial Management aan de RSM Erasmus University, en wordt ingebed in het binnenkort te lanceren European Centre for Corporate Engagement (ECCE) van de Universiteit.

Professor Koedijk is een grote naam op het gebied van duurzaamheid en investeringen. In 2002 en 2005 ontving hij al de hoog gewaardeerde Moskowitz prijs van het Amerikaanse Social Investment Forum voor het beste wereldwijde duurzaamheidsonderzoek. Ook verkreeg hij in 2005 de prestigieuze Mistra subsidie van de Zweedse overheid. Deze waarderingen hebben het mogelijk gemaakt om het ECCE tot stand te brengen.

Fortis wil met de steun aan dit initiatief laten zien welk belang zij hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Er zullen jaarlijks ook een aantal gastcolleges door Fortis worden verzorgd.
De overeenkomst, die voor twee jaar geldt, is deze week ondertekend door Decaan Prof.dr. Van Dissel en Prof.dr. Koedijk van de RSM Erasmus University. Namens Fortis werd de handtekening gezet door Lex Kloosterman, lid van het Executive Committee, en Eric Bouwmeester, general manager Corporate Social Responsibility. De overeenkomst heeft een optie voor een verlenging van nog eens twee jaar.

Ter gelegenheid van deze ondertekening zei Prof.dr Han G. van Dissel: "Wij zijn zeer blij dat Fortis bereid is de school te steunen rond het belangrijke thema van sustainable investment. RSM wil inderdaad een nauwere samenwerking met het bedrijfsleven rond thema’s die aansluiten op ook voor het Nederlandse bedrijfsleven belangrijke maatschappelijke thema’s."

Ook Lex Kloosterman toonde zich verheugd: "Fortis beschouwt deze unieke samenwerking met de RSM Erasmus University als een concrete invulling van haar beleid op het gebied van duurzaamheid. We maken hiermee niet alleen de connectie met de academische wereld van kennis en onderzoek maar ook met de studenten zelf: we zien het als een investering in het duurzame leiderschap van morgen. De Fortis Chair voor Sustainable Finance zal ook resultaten opleveren die wij in onze klantenrelaties kunnen gebruiken. We zien met veel vertrouwen en enthousiasme de succesvolle samenwerking met de RSM Erasmus University tegemoet".

Share Button