Robeco neemt deel aan Enhanced Analytics Initiative

Bron
Robeco

Het Enhanced Analytics Initiative (EAI) heeft vandaag bekend gemaakt dat Robeco deelnemer aan dit initiatief is geworden. EAI is een internationaal samenwerkingsverband van institutionele beleggers gericht op het aanmoedigen van beleggingsonderzoek dat rekening houdt met de invloed van niet-financiële onderwerpen op de lange termijn resultaten van bedrijven. Het gezamenlijk beheerd vermogen van de deelnemers aan het Initiatief bedraagt nu circa 1,200 miljard euro.

Als volledig deelnemer aan EAI, zal Robeco minimaal 5% van de jaarlijkse broker commissie toewijzen aan onderzoekshuizen die de invloed analyseren van belangrijke niet-financiële onderwerpen die de winstgevendheid van bedrijven of bedrijfstakken beïnvloedt.

Robeco, met een beheerd vermogen van ?135 miljard, biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd.

George Möller, CEO van Robeco zegt over de deelname aan EAI: "We zijn ervan overtuigd dat de integratie van duurzaamheid in traditioneel vermogensbeheer een belangrijk onderwerp wordt. Het is van belang dat het onderzoek naar aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden rekening houdt met de significante invloed van onderwerpen die niet noodzakelijkerwijs in de financiële verslagen zijn opgenomen. EAI’s inspanningen om onderzoekshuizen op dit gebied aan te sporen tot verdere verbetering zijn indrukwekkend en wij dragen daar graag ons steentje aan bij."

David Blood, Chairman van EAI en Managing Partner van Generation Investment Management, zegt over de aankondiging: "Robeco’s deelname is een belangrijke steun in de rug voor EAI. We zijn verheugd om deze belangrijke vermogensbeheerder in ons midden te vinden en verwachten dat zowel Robeco’s naam, als zijn beheerd vermogen bijdragen aan de belangstelling voor niet-financiële onderwerpen, waardoor vermogensbeheerders in staat zijn tot beter onderbouwde beleggingsbeslissingen te komen."

Share Button