Barclays lanceert de Top 10 Income Note Duurzaam voor de Nederlandse markt.

Barclays lanceert de Top 10 Income Note Duurzaam voor de Nederlandse markt. Dit product is interessant voor beleggers die willen profiteren van de ontwikkeling van toekomstgerichte duurzame aandelen. Daarnaast is het voor de belegger van belang regelmatig (ieder kwartaal) inkomsten te realiseren met een hoog verwacht rendement van 8,50% per jaar.

Duurzaam beleggen

De verwachting van veel analisten is dat op termijn de meeste duurzame beleggingen een hoger dan gemiddeld rendement gaan opleveren. Dit omdat een goed milieubeleid grondstoffen en energie bespaart. En dus kosten. Bovendien worden milieurisico’s en dus toekomstige aansprakelijkheidsrisico’s verminderd. Verder zal een bedrijf met een goed milieu- en sociaal beleid sneller het vertrouwen winnen van klanten, overheden en andere belanghebbenden bij uitbreidingen en investeringen. Bovendien zijn het vooral slimme en zorgzame managers die de voordelen van duurzaam ondernemen inzien.

In dit product wordt belegd in aandelen van de Dow Jones Sustainability World Composite Index. De geselecteerde bedrijven in deze index behoren op het gebied van duurzaamheid tot de top 10% in hun sector. Selectie criteria en fundamentals van de index kunt u vinden in de bijgevoegde fact sheet.

De beleggingsstrategie
Ieder kwartaal worden de 10 aandelen uit de DJ Sustainability World Composite Index geselecteerd met de hoogst verwachte dividendopbrengst. Deze dividendopbrengst wordt ieder kwartaal volledig aan de belegger uitbetaald. Daarnaast wordt een optiestrategie toegepast, waarbij ieder kwartaal call opties op de onderliggende aandelen worden geschreven. Deze te ontvangen premies komen ieder kwartaal volledig ten goede aan de belegger.

Het product is 100% hoofdsombeschermd door een dynamische beheersing van het risico. Bij dalende aandelenkoersen wordt geleidelijk minder in aandelen belegt, en meer in depositos. Bij stijgende aandelenkoersen wordt juist meer in aandelen belegd, tot maar liefst 150% van de nominale waarde. Door put opties wordt de aandelenportefeuille beschermd tegen sterke koersdalingen.

De coupon is afhankelijk van de participatiegraad in de beleggingsstrategie op coupondatum. Op basis van de huidige marktomstandigheden wordt een coupon verwacht van 8,50% per jaar (mogelijk oplopend tot 15% per jaar). Uitbetaling vindt plaats in de vorm van een coupon op kwartaalbasis.

Inschrijfperiode: 16 april – 25 mei 2007 (14:00 CET)

Voor dit product geldt:
* Looptijd 6 jaar
* 100% hoofdsombeschermd door Barclays Bank PLC (Aa1/AA/AA+)
* ISIN Code: DE000BC0ELB1
* Minimale inschrijving: EUR 1,000
* Dit product is goedgekeurd door de AFM
* Verhandelbaar via Euronext Amsterdam
* Iedere maand een update betreffende participatiegraad op onze website www.barclaysinvestors.com
* Ieder kwartaal ontvangt u een rapport met daarin de behaalde resultaten, en de selectie van de 10 nieuwe aandelen
* Dagelijks handelbare prijzen via onze website www.barclaysinvestors.com
* De producten worden genoteerd met een bid-ask spread van 1%.
* Inschrijven kan via Delta Lloyd Securities N.V.; Tel: 020-597 6361; structuredproducts@dlsecurities.com
KAS BANK N.V. Tel: 020-5572050; spox@kasbank.com

Share Button