Triodos wil minimaal EUR 30 mln eigen vermogen ophalen

Triodos wil tenminste euro 30 mln aan eigen vermogen ophalen met een emissie van certificaten van aandelen. Dit heeft de bank die zich richt op duurzaam beleggen, donderdag bekendgemaakt.

De uitgifte betreft certificaten van aandelen op naam. Triodos neemt na emissie zelf de handel van de stukken voor zijn rekening. De certificaten worden dus niet via de beurs verhandeld.

De prijs voor de uitgifte stelt Triodos tot 30 juni aanstaande op euro 68 per certificaat. Triodos hoopt tussen de euro 30 mln tot euro 45 mln op te halen. De bank zal alle inschrijvingen accepteren, ook als er sprake is van een overintekening. ‘Maar wij gaan er vanuit dat we rond het genoemde bedrag aan inschrijvingen zullen ontvangen’, aldus een woordvoerder.

Bij de emissie mikt Triodos zowel op particuliere als institutionele beleggers. Volgens de woordvoerder zal naar verwachting eenderde van het bedrag bij particulieren worden geplaatst en het resterende deel bij instituten.

Aanleiding voor de emissie is de aanhoudende groei van de activiteiten van Triodos. De duurzaamheidsbank heeft de extra middelen nodig om de verdere groei van kredietverlening aan duurzame ondernemingen en projecten mogelijk te maken.

Verder wil Triodos het kapitaal gebruiken voor de uitbreiding van de de kredietverlening in 2008 in Duitsland. Bij de uitbreiding van deze activiteiten wil het tevens een gezonde solvabiliteit handhaven.

Share Button