Nederlandse miljonairs doen flink aan duurzaam beleggen

Het afgelopen jaar zijn er 9.400 (dollar)miljonairs in Nederland bijgekomen, een groei van 8,7 procent ten opzichte van 2005. Het totale aantal miljonairs komt daarmee op 117.400, dat is 0,7 procent van de bevolking.

De presentatie van Quote-500 rijkste Nederlanders

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van zakenbank Merrill Lynch en adviesbureau Capgemini naar particulieren die meer dan 1 miljoen dollar op de bank hebben staan (vermogen exclusief waarde van huizen en andere dure goederen).

In 2002 waren er 100.000 miljonairs in Nederland, dus hun aantal is de laatste jaren flink toegenomen. Hoewel een groot deel van het vermogen nog steeds besteed wordt aan de zogenaamde ‘passion dollars’ – juwelen, luxeauto’s en kunst – blijken Nederlandse miljonairs voorop te lopen bij duurzaam beleggen.

Share Button