Nieuw initiatief ASN Bank vraagt aandacht voor klimaatverandering

Bron
ASN Bank

ASN Bank introduceert vandaag een nieuw initiatief om aandacht te vragen voor de wereldwijde klimaatverandering: www.klimaatsparen.nl Via deze internetsite kunnen bezoekers klimaatkaarten’ versturen naar vrienden, familieleden en bekenden. Met deze digitale ansichtkaartenactie wordt het belang van duurzaam bankieren onderstreept. Hoe meer mensen duurzaam sparen en beleggen des te meer er geïnvesteerd kan worden in een beter klimaat.

Klimaatactie
De ontvanger van de digitale kaart wordt geattendeerd op de speciale ASN Bank klimaatactie; iedereen die via www.klimaatsparen.nl een rekening ASN Ideaalsparen opent, ontvangt gratis de DVD An Inconvenient Truth van Al Gore en dingt mee naar prijzen zoals een cruise voor twee personen naar de Noordkaap. De verzender van de kaarten maakt ook kans op deze prijs.

Naast de cruise naar de Noordkaap voor twee personen geeft de ASN Bank bijvoorbeeld ook vrijkaarten voor Dierenpark Emmen en liters ‘klimaatneutraal’ ijs van Ben & Jerry’s weg. De zender van de verstuurde kaart is tevens de afzender(en dus niet de ASN Bank). De adressen worden niet opgeslagen en dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden.

Betere wereld, betere rente
De ruim 318.000 klanten van de ASN Bank zetten hun spaargeld bewust in voor de wereld van morgen.
Het rentepercentage van ASN Ideaalsparen is 4%, wat hoger is dan andere vrij opneembare spaarrekeningen van de ASN Bank. Wij kunnen dit rentepercentage bieden, omdat een voorwaarde is dat er elke maand automatisch minimaal 50 euro en maximaal 250 euro wordt gespaard. Opname is kosteloos. Uiteraard geldt voor ASN Ideaalsparen – zoals voor al onze spaarrekeningen – dat het ingelegde geld uitsluitend wordt geïnvesteerd in bedrijven en projecten die oog hebben voor mens, dier en milieu. Daartoe doen wij altijd uitgebreid onderzoek, waarbij we strenge selectiecriteria hanteren op het gebied van milieu en mensenrechten. Door deze aanpak stimuleert de ASN Bank bedrijven om zo duurzaam mogelijk te ondernemen.

Share Button