FairSpirit.nl introduceert 1-op-1 microkrediet in Nederland

Op 15 november 2007 gaat de website van FairSpirit microkrediet feestelijk van start met de wedstrijd "Investeer in Afrika". Vanaf nu kan iedereen in Nederland 1-op-1 een kleine ondernemer in Afrika helpen. Doe mee met de webstrijd en kies zelf een ondernemer in Afrika met het bedrijfsplan dat u het meeste aanspreekt. En maak kans op een verdubbeling van uw inleg.

Steeds meer mensen willen graag zelf aan de slag om mensen in ontwikkelingslanden te helpen. U kunt natuurlijk zelf afreizen naar een ontwikkelingsland en de handen uit de mouwen steken. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Via www.FairSpirit.nl is het nu mogelijk om vanuit Nederland een ondernemer in een ontwikkelingsland op weg te helpen.

Maak er nu een begin mee en doe mee met de wedstrijd "Investeer in Afrika". Deelnemen is heel eenvoudig. Via FairSpirit stort u een (vaste) inleg van € 200,- op een online account. Vanaf dat account kunt u uw inleg zelf aan één of meer Afrikaanse ondernemers uitlenen. FairSpirit regelt enkel dat uw geld online beschikbaar komt en berekent daarvoor geen kosten. Het initiatief wordt geheel gesponsord door Haicu Webdesign. Hebt u na drie maanden het beste rendement? En bent u het meest actief geweest als lid van de community? Dan verdubbelt FairSpirit uw inleg van € 200,- naar € 400,-! Kijk voor de voorwaarden op www.FairSpirit.nl.

Microkrediet aan de hand van millenniumdoelen
Bij alle deelnemende Afrikaanse ondernemers wordt gekeken of zij bijdragen aan de millenniumdoelen die zijn opgesteld door de VN. De millenniumdoelen zijn gericht op het oplossen van armoede, ziektes, ongelijkheid en milieuproblemen in de wereld. Van elke deelnemende ondernemer is bekend op welke manier hij of zij bijdraagt aan deze millenniumdoelen. Voor allen geldt dat het ondernemen op zich een bijdrage levert aan de bestijding van armoede. Er zijn echter ook ondernemers die met hun activiteiten direct bijdragen aan bijvoorbeeld de scholing van kinderen, de verbetering van de positie van de vrouw en de bestrijding van ziektes.

Ga naar de website www.FairSpirit.nl en kijk of er een bedrijf bij zit waar u vertrouwen in hebt. Doe mee met de webstrijd, investeer in Afrika en help een ondernemer op weg!

Share Button