IEX Lipper Award voor Delta Lloyd Lloyd L Water & Climate Fund/OHRA Milieutechnologie Fonds

De uitreiking van de IEX Lipper Awards vond 12 februari 2008 plaats in het Okura Hotel in Amsterdam. Lipper (onderdeel van persbureau Reuters) beoordeelt en vergelijkt jaarlijks maar liefst 130.000 beleggingsfondsen op hun performance. De Lipper Awards gaan naar vermogensbeheerders die consistent sterke beleggingsresultaten – gecorrigeerd voor risico – hebben neergezet ten opzichte van vergelijkbare fondsen.

Delta Lloyd Asset Management sleepte een prijs in de wacht voor het OHRA Milieutechnologie Fonds in de categorie ‘Equity Small en Mid Caps’ op basis van de fondsprestaties in de laatste drie jaar. Het fonds belegt wereldwijd in aandelen van bedrijven die commercieel interessante oplossingen aanbieden, die kunnen bijdragen aan een ecologisch duurzame samenleving. Bijvoorbeeld recycling, waterzuivering en het winnen van energie uit zon, water en wind.

Het afgelopen jaar hebben vooral producenten van nieuwe energietechnologie, zoals zonnecellen en windturbines, een positieve bijdrage geleverd aan het rendement. Fondsmanager Ad Schellen is blij met de award. “Voor ons is deze award een bevestiging dat groene technologieën niet alleen toekomst hebben, maar bovendien een interessant rendement kunnen opleveren.”

Delta Lloyd L Water & Climate Fund
Het Delta Lloyd L Water & Climate Fund is een spiegelfonds van het OHRA Milieutechnology Fonds, dat al sinds 1997 bestaat. In Nederland is het fonds bekend onder de naam OHRA Milieutechnology Fonds, in Duitsland en België als het Delta Lloyd L Water & Climate Fund.

Share Button