Interview Bas Rüter, beheerder Triodos Vastgoedfonds

Bas Rüter, afgestudeerd bioloog, beheert onder meer het Triodos Vastgoedfonds. Het fonds heeft zo’n euro 65 mln belegd in vijftien duurzame bedrijfspanden en monumenten.

Hoe selecteert u beleggingen?

‘We toetsen duurzaam vastgoed aan vier p’s: people, planet, profit en project. We betrekken de gebruiker meer dan gemiddeld bij het ontwerp en beheer van een pand. We beoordelen tevens energieverbruik en materiaalgebruik en andere milieuaspecten. Wat betreft ‘profit’ letten we niet alleen op rendement op het geïnvesteerd vermogen, maar ook op winst voor het milieu. Zo kijken we of een pand relatief makkelijk geschikt te maken is voor een ander soort huurders. Onder "project" valt dat een pand duurzaamheid moet uitstralen.’

Lees het volledige interview via de link (alleen voor FD abonnees).

Share Button