Boekpresentatie over verantwoord beleggen pensioenfondsen

Bron
VB

Het thema ‘verantwoord beleggen’ is al geruime tijd onder de aandacht van pensioenfondsen. De mate waarin verschilt nog van fonds tot fonds. Een uitzending van het tv-programma Zembla maakte op 18 maart 2007 duidelijk dat pensioenfondsen investeren in zaken die maatschappelijk gevoelig liggen. Het ging om clusterbommen, landmijnen, kinderarbeid en milieuvervuilende industrieën. De pensioensector aarzelde geen moment en plaatste het thema bovenaan de agenda. Als resultaat publiceerden de gezamenlijke pensioenkoepels in het najaar van 2007 een uitgebreide handleiding waarmee pensioenfondsen een verantwoord beleid kunnen opstellen en implementeren. Een aantal pensioenfondsen had al eerder concrete stappen ondernomen, zowel in de herschikking van beleggingen als in de transparantie daarover, andere doen dat nu met behulp van de handleiding.

VB wil de discussie blijven voeren over dit onderwerp, met de fondsen, maar ook met haar maatschappelijke omgeving. Reden om Marleen Janssen Groesbeek te vragen een boekje samen te stellen met interviews met influentials over verantwoord beleggen en pensioenfondsen. Deze uitgave ‘Midden in de samenleving’ wordt gepresenteerd op

donderdag 6 maart 2008 om 15 uur in het Auditorium van café Dauphine te Amsterdam.

(De ingang is naast het FD, Prins Bernardplein 173, Amsterdam. Café Dauphine is op loopafstand van het Amstelstation)

Share Button