Duurzaamheid: De hype voorbij

Het scala aan duurzame beleggingsfondsen groeit en de vraag naar dit soort producten trekt ieder jaar aan. Niet alleen de particuliere belegger wil steeds meer duurzaam, ook voor de institutionele belegger is het niet meer weg te denken.

Als ik duurzaam beleg, red ik dan de wereld? Het is een vraag die Jaap van den Ende, manager duurzaam beleggen van ING Bank Nederland, regelmatig van zijn klanten krijgt. ‘Mijn antwoord is dan: nee, maar wel voor een deel. Klanten kunnen nu eenmaal niet in één nacht groen worden. Dat gaat in kleine stapjes. Dat is ook wat ik klanten probeer voor te houden.’

Op de vraag of ING niet meelift op de hype van duurzaamheid, wrijft Van den Ende zich in zijn handen, want die misvatting wil hij maar wat graag uit de wereld helpen. ‘Wij bieden al sinds 1999 het ING Duurzaam Rendement Fonds aan en jaarlijks lichten wij meer dan 2000 bedrijven door op duurzaamheid. Bovendien passen wij die criteria niet alleen toe op de bedrijven die in aanmerking komen voor onze beleggingsportefeuilles, wij gebruiken deze informatie ook in ons eigen bedrijf.’

Lees verder via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button