FGH Bank komt met duurzaam vastgoed financieringsproduct

Volgens een artikel in Het Financieele Dagblad wil FGH Bank medio 2008 met een nieuw financieringsproduct inspelen op de toenemende aandacht voor duurzaamheid.

‘Je kunt op lange termijn geld verdienen met investeringen waarvan je nu denkt dat het geld kost’, zegt hoofd Vastgoedmarktanalyse Maarten Donkers.Als een vastgoedobject kan worden aangemerkt als duurzaam, kan het straks tegen aangepaste voorwaarden gefinancierd worden. Zo kan FGH Bank in het kader van deze ‘duurzaamheidsfinanciering’ meer voorschot geven dan gebruikelijk is. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het onderliggende vastgoed aan bepaalde eisen voldoen wat betreft energieverbruik, multifunctionaliteit en gebruik van duurzame materialen.Een gangbaar risicoprofiel is ook een vereiste.

Share Button