ABP investeert via private equity-partij in microkrediet

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, verwacht het komende decennium zo’n euro 500 mln te investeren in microkrediet. De eerste investeringen hebben begin dit jaar plaatsgevonden. Samen met onder andere het Amerikaanse pensioenfonds TIAA-Cref heeft ABP $ 125 mln belegd in het Catalyst Microfinance Investors (CMI). CMI is een private equity-investeringsfonds opgericht door ASA, een microkredietinstelling uit Bangladesh, en financieringsadviseur Sequoia.

Volgens Jan van Roekel, senior portfolio manager structured investments van APG, de nieuwe zelfstandige uitvoeringsorganisatie van ABP, wordt de markt voor beleggingen in microkredietinstellingen volwassen. ‘Het levert een marktconform rendement op. Dat maakt het een interessant en duurzaam product, ook vanwege de diversificatie van de portefeuille. Microkrediet staat bovendien los van ontwikkelingen op de financiële markten en wordt bijvoorbeeld nu niet geraakt door de kredietcrisis.’

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button